75 F
Miami
HomeCryptoNieuw elliptic-onderzoek onthult de ware omvang van cross-chain-criminaliteit, nu hackers en criminelen...

Nieuw elliptic-onderzoek onthult de ware omvang van cross-chain-criminaliteit, nu hackers en criminelen uit Noord-Korea nieuwe crypto-witwastactieken hebben overgenomen.

Cross-chain-criminaliteit verloopt sneller dan voorspeld, waarbij USD 7 miljard aan illegale of risicovolle fondsen wordt witgewassen via cross-chain- en cross-asset-diensten

LONDEN en NEW YORK, 6 okt 2023 /PRNewswire/ — elliptic, de wereldleider op het gebied van blockchain-analyseoplossingen, heeft vandaag de 2023-editie van het baanbrekende rapport ‘The State of Cross-chain Crime’ uitgebracht.

Uit het rapport blijkt dat USD 7 miljard aan illegale of risicovolle fondsen is witgewassen via cross-chain- en cross-asset-diensten, waarbij de Noord-Koreaanse hackers, de Lazarus Group, verantwoordelijk zijn voor USD 900 miljoen aan cross-chain-criminaliteit.

In de eerste editie van dit rapport, gepubliceerd in oktober 2022, ontdekte elliptic dat tot en met juli 2022 USD 4,1 miljard aan illegale of risicovolle fondsen was witgewassen via gedecentraliseerde beurzen, cross-chain-bridges en muntenwisseldiensten. Destijds voorspelde het bedrijf dat dit cijfer tegen eind 2023 zou stijgen tot USD 6,5 miljard en tegen 2025 tot USD 10,5 miljard.

Met behulp van nieuwe onderzoeksmethoden die mogelijk zijn gemaakt door de holistische blockchain-analyses van elliptic, onthult het rapport de ware omvang van cross-chain-criminaliteit, waaronder:

  • Tot en met juli 2023 zijn cross-chain- en cross-asset-diensten gebruikt om voor USD 7 miljard aan illegale of risicovolle fondsen wit te wassen. Tussen juli 2022 en juli 2023 is USD 2,7 miljard witgewassen door cross-chain-criminaliteit.
  • Gesanctioneerde en terroristische entiteiten bezitten nu meer dan 80 verschillende activa verspreid over meer dan 26 blockchains.
  • De Lazarus Group is zonder twijfel de grootste bron van alle illegale fondsen die worden witgewassen via cross-chain-bridges en de derde grootste bron van alle cross-chain-criminaliteit in het algemeen, met meer dan USD 900 miljoen witgewassen via cross-chain-methoden.
  • Voor het verdoezelen van hun witwasactiviteiten gebruiken criminelen complexere cross-chain-methoden zoals de handel in derivaten en limietorders.

“De afgelopen tien jaar heeft elliptic geholpen de risico’s te beperken en transparantie te brengen in blockchains door illegale activiteiten binnen het crypto-ecosysteem te identificeren en te volgen”, aldus Dr. Tom Robinson, medeoprichter en hoofdwetenschapper bij elliptic. “Met de innovatieve inzichten van onze holistische blockchain-analysemogelijkheden die vorig jaar zijn vrijgegeven, hebben we nu gezien dat cross-chain-criminaliteit blijft groeien, omdat slechte actoren diensten blijven exploiteren, zoals gedecentraliseerde beurzen (DeX’s), cross-chain-bridges, en muntwisseldiensten.”

Voor meer informatie over de bevindingen van het rapport kunt u contact opnemen met het elliptic-team.

Mediacontact:
Amanda Abarno
VP, Marketing
[email protected]

Over elliptic

elliptic is de wereldleider op het gebied van risicobeheer voor cryptovaluta ten behoeve van cryptobedrijven, overheden en financiële instellingen over de hele wereld.

elliptic is erkend als een WeF Technology Pioneer en wordt gesteund door investeerders, waaronder J.P. Morgan, Wells Fargo Strategic Capital, SBI Group en Santander Innoventures. elliptic heeft risico’s beoordeeld op transacties ter waarde van enkele biljoenen dollars en heeft activiteiten ontdekt die verband houden met het witwassen van geld, fondsenwerving voor terroristen, fraude en andere financiële misdrijven.

Behalve het hoofdkantoor in Londen heeft elliptic ook kantoren in New York, Singapore en Tokio. Ga voor meer informatie naar www.elliptic.co.

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1507582/Elliptic_Logo.jpg

SOURCE Elliptic

Originally published at https://www.prnewswire.com/news-releases/nieuw-elliptic-onderzoek-onthult-de-ware-omvang-van-cross-chain-criminaliteit-nu-hackers-en-criminelen-uit-noord-korea-nieuwe-crypto-witwastactieken-hebben-overgenomen-301949331.html
Images courtesy of https://pixabay.com

- Part of VUGA -marketing agency

latest articles

gossip tv free

explore more

free fashion tv